Provocarea #afacereameacreativa 11-15 septembrie 2023

În perioada 11-15 septembrie va avea loc o nouă ediție a provocării #afacereameacreativa deschisă tuturor antreprenorilor creativi din România 🤩

➡️ Cum funcționează? Simplu: postează o poză sau un reel pe tema zilei, folosind hashtag-ul #afacereameacreativa.

➡️ După ce ai postat, urmărește hashtag-ul #afacereameacreativa și interacționează cu alte conturi care participă. În acest fel ne cunoaștem între noi, punem la cale colaborări sau pur și simplu ne facem noi prieteni. ⁣

✨ Fiecare afacere mică este pornită din pasiune, cu multă perseverență și răbdare, iar oamenii din spate merită să fie în lumina reflectoarelor. Cele 5 teme sunt gândite să ne spunem povestea și să arătăm celor care ne urmăresc câte puțin din culise.

Ziua 1, 11.09.2023: Cine?

Cine este persoana sau echipa care se ocupă de procesul creativ? Spune-ne câteva lucruri despre tine și hai să facem cunoștință!

Ne poți spune cum ai început, de ce te pasionează proiectul tău, ce a adus frumos în viața ta, sau poți împărtăși cu noi niște lucruri neașteptate sau mai puțin cunoscute despre tine.

Puncte bonus pentru o față zâmbitoare, care se uită în cameră.


Ziua 2, 12.09.2023: Unde?

Unde are loc magia? Arată-ne studioul, atelierul, masa de lucru din sufragerie sau locul în care te simți inspirat/ă să creezi.

Poate fi vorba și de cafeneaua ta preferată, de orașul în care locuiești, de grădina ta sau de locul unde mergi în drumeție să te relaxezi și să găsești inspirație. Ne plac spațiile autentice, chiar dacă nu arată ca pe Pinterest.

Această temă e foarte potrivită pentru un reel în care ne poți face un mini-tur al spațiului tău de lucru.


Ziua 3, 13.09.2023: Materiale și tehnici

Povestește-ne câteva lucruri despre materialele și/sau tehnicile folosite.

Ce îți place la ele? De ce sunt speciale? 

Aici ne poți spune și partea ta preferata a procesului de creație, ne poți arăta câteva cadre din culise, cu produsele în lucru, sau ne poți spune de ce tehnicile și materialele pe care le folosești fac produsul tău special. 

Tot pentru această temă s-ar potrivi un reel “De la materiale la produsul final”, în care ne arăți pașii intermediari.


Ziua 4, 14.09.2023: O zi din viața ta

Cum arată o zi obișnuită pentru tine? Sau cum arată o zi perfectă? Povestește-ne câteva lucruri din culise: când lucrezi cel mai bine? Care este băutura ta preferată? Ce asculți când lucrezi? Unde îți găsești inspirația?

La aceasta temă s-ar potrivi un reel în stil daily vlog în care ne arăți mici părți din viața ta creativă.


Ziua 5, 15.09.2023: Bestseller

Care este produsul tău cel mai popular?

Ce îți place cel mai mult la el? Cum l-ai gândit? Care este povestea lui?

Ce spun clienții tăi despre el? De ce crezi ca este preferatul clienților?

Idee de reel: arată-ne produsul și spune-ne povestea lui.


Tips&Tricks

Iată și câteva Tips&Tricks pentru a te bucura cât mai mult de această provocare:

  1. Pregătește din timp postările!

Alege fotografiile sau clipurile video pe care le vei folosi sau crează niște imagini noi special pentru această provocare, însă nu lăsa pe ultima sută.

Ca să te ajutăm să faci acest lucru, am pregătit pentru tine un planner pentru postări în format PDF pe care îl poți descărca gratuit aici:

Completând acest formular sunt de acord ca Afacereameacreativa.ro să folosească datele mele pentru a mă informa despre evenimentele comunității, prin e-mail.

2. Scrie și o descriere a pozei

Deși o imagine face cât 1000 de cuvinte, am vrea cu toții să aflăm mai multe despre tine și afacerea ta. Nu îți fie teamă să scrii și o poveste.

3. Share the love!

Cu cât vor fi mai mulți participanți, cu atât postările noastre vor ajunge la mai multă lume. Împărtășește această provocare cu toți prietenii tăi antreprenori.

4. Fă-ți prieteni noi!

În timpul provocării, urmărește postările etichetate #afacereameacreativa și interacționează cu ele: lasă un comentariu, o inimioară sau urmărește acel cont.

5. Ia parte la evenimentele live!

În cadrul provocării am pregătit 5 evenimente live gratuite, care vor avea loc online pe Zoom. Detaliile vor fi postate pe Instagram și în newsletter-ul Afacereameacreativa.


Q&A Provocare

Q: Pot participa dacă ofer servicii, nu produse?

A: Sigur! Poți adapta temele provocării la afacerea ta. De exemplu, pentru tema „Materiale și tehnici?” poți vorbi despre tool-urile pe care le folosești ca să îți dezvolți serviciile sau despre metodele pe care le folosești pentru a le oferi clienților o experiență reușită.

Q: Pot participa dacă nu am PFA/SRL sau afacerea mea este doar un hobby momentan?

A: Da, da și da! Atâta timp cât ai o preocupare creativă și ai vrea să împărtășești cu publicul tău mai multe despre tine, poți participa.

Q: Pot participa doar în anumite zile?

A: Da, chiar dacă decizi să participi doar într-o zi, două sau în toate cele 5, ești binevenit/ă!

Q: Am aflat de această provocare mai târziu. Mai pot să particip?

A: Da, poți participa fie direct cu tema zilei respective, fie să o iei de la prima temă și să termini apoi provocarea în ritmul tău.

Q: Am participat la edițiile trecute, pot să mai particip din nou?

Da! Chiar dacă unele teme se repetă de la o ediție la alta, poți să scrii o nouă descriere și să gândești un nou concept pentru aceste teme.

Q: Pot participa la evenimentele live, chiar dacă nu am participat la provocare?

A: Da. Urmărește contul nostru de Instagram sau abonează-te la newsletter ca să afli cum te poți înscrie la evenimentele live.

Q: Unde pot posta imaginile sau clipurile video?

A: Platforma principală pe care are loc provocarea este Instagram, însă poți posta conținutul pe care îl creezi și pe Facebook, TikTok, YouTube, etc. Folosește platforma care are cel mai mult sens pentru tine și pentru afacerea ta.


Pentru orice altă întrebare, lasă-ne un comentariu la acest articol sau trimite-ne un e-mail la hello@afacereameacreativa.ro.

1 Comment

  1. O provocare cât se poate de interesantă ce merită promovată și recomandată! Pe lângă asta, mi se pare extraordinară posibilitatea de susținere reciprocă și colaborare. Felicitări pentru inițiativă și să se adune o comunitate cât mai mare!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *