Iulia de la The Rag Project – Artista lunii aprilie

Anul 2024 este în comunitatea noastră un an al conexiunii și al susținerii reale, autentice și reciproce. Când am gândit Abonamentele la Creativitate, a fost important pentru mine să găsesc o metodă prin care să dau mai departe din banii primiți, susținând la rândul meu artiștii din comunitate. 

Așa a luat naștere abonamentul “Cafeluță, Conexiune și Cadou Creativ”. Un abonament prin care îmi faci cinste cu o cafeluță, participi la întâlniri lunare cu membrii comunității și în plus primești un cadou gândit împreună cu Artista Lunii.


În luna aprilie, cadoul creativ a fost gândit și creat de Iulia de la The Rag Project. Hai să descoperim povestea Iuliei!

A: Bună, Iulia! Mă bucur tare mult că ai acceptat provocarea de a crea o gentuță special pentru abonații la creativitate! Care este povestea ta? Cum ai început brandul The Rag Project?

I: Saluut! Sunt foarte entuziasmată de această colaborare și mă bucur tare mult că pot crea niște produse unice pentru abonați. Am început The Rag Project din dorința de a crea și a lucra în propriul ritm, după ani de zile în care nu am reușit să mă adaptez sistemului de muncă ”normal”, cu program fix, de luni până vineri. Acum lucrez mult mai multe ore decât dacă aș fi angajată, dar o fac cu cel mai mare drag.

În iunie 2024 se împlinește un an de la lansarea primei colecții de tote bags, iar pentru asta m-am pregătit aproximativ 8 luni. Procesul a început cu un brainstorming în care am pus pe hârtie lucrurile care îmi plac, ce mi-ar plăcea să creez, care sunt abilitățile mele și ce pot învăța, iar după multe analize am ajuns la crearea primelor modele de tote bags, fiind și un accesoriu pe care îl purtam zilnic. De asemenea, a contat foarte mult aspectul sustenabil al conceptului, care nu este negociabil, folosesc doar materiale reutilizate. A urmat să învăț să cos, să fac prototipuri și teste, iar la finalul procesului a ieșit prima colecție. 

A: Brief-ul a fost: o gentuță de umăr simpatică, inspirată de valorile proiectului Afacerea Mea Creativă. Cum ai gândit acest proiect și care a fost procesul tău de lucru?

I: Inspirația pentru crearea produsului mi-a venit aproape instant, mai ales pentru că modelul ales este unul dintre preferatele mele. Am ales denim pentru a fi urban și ușor de purtat, în combinație cu un material cu model colorat și ludic, inspirat din culorile reprezentative pentru Afacerea Mea Creativă, care transmit căldura acestei comunități.

A: Un alt aspect important pentru un tote bag pentru creativi este să fie practic, încăpător, și în plus să aibă un buzunar! A fost dificil să incluzi acest mic detaliu în gentuța noastră?

I: Folosesc aceste principii în toate creațiile mele, unde pe lângă estetic, încerc să fac totul cât mai practic posibil, astfel că adăugarea buzunarului a fost gândită încă de la început. Nu este un proces dificil,  poate fi migălos, dar rezultatul final merită timpul în plus.

A: Fiecare gentuță creată de tine este unică, așadar nici gentuțele pentru abonați nu vor fi toate fix la fel, deși sunt croite din materiale asemănătoare. Cum faci ca aceste produse unicat să spună totuși aceeași poveste?

I: Așa este, produsele nu vor identice, iar acesta este farmecul lucrului cu materiale reutilizate, majoritatea se găsesc în cantități limitate, ceea ce le face cu atât mai speciale. Pentru a fi totuși parte din aceeași poveste, voi folosi același tipar, iar materialul colorat în galben/portocaliu va fi comun pentru toate produsele. Bucățile din denim vor fi diferite, la fel și buzunarele, așa că fiecare abonat va avea o mică surpriză la deschiderea pachetului.

A: Gentuțele noastre vor fi create din materiale reciclate, într-un mod sustenabil. De ce ai decis ca brandul tău să se bazeze pe aceste valori?

I: Consider că în punctul în care ne aflăm, nu este nevoie să mai creăm cerere pentru textile noi, când știm cât de mult poluează industria modei, în special vorbind despre textile create fără respect pentru mediu și oameni. De asemenea, sunt pasionată de vintage și second-hand de 20 de ani și sunt atâtea lucruri care merită revalorificate, încât pentru mine e o plăcere și un privilegiu să le pot da o nouă viață și prin asta să aduc în atenția oamenilor că nu orice este vechi este de aruncat, la fel cum nu orice este nou merită cumpărat.

A: Ce îți place ție cel mai mult la comunitatea Afacerea Mea Creativă? 

I: Încă de la începutul micii mele afaceri, am descoperit în această comunitate enorm de multă susținere, am cunoscut o mulțime de persoane noi (ceea ce e un lucru notabil pentru o persoană introvertită și anxioasă 😁) și nu am simțit niciun fel de competiție nocivă, ceea ce mă face să mă simt confortabil în acest colț mic al internetului unde îmi desfășor activitatea, așa că apreciez tare mult spiritul de camaraderie și ajutor reciproc.

A: Îți mulțumesc pentru această colaborare, abia aștept să îmi iau gentuța creativă peste tot! 🙂

I: Mulțumesc tare mult pentru oportunitate, gentuța va fi accesoriul perfect pe tot parcursul anului. Iți doresc mult mult spor și energie în toate proiectele, abia aștept să văd ce invitați interesanți vei avea în sezonul nou de podcast.


Această gentuță simpatică este disponibilă exclusiv abonaților la „Cafeluță, Conexiune și Creativitate” în perioada 15 aprilie – 14 mai 2024. Abonează-te acum iar Iulia îți va pregăti un pachet adorabil special pentru tine!


Creațiile Iuliei pot fi comandate printr-un DM pe pagina ei de Instagram, The Rag Project, unde puteți găsi și update-uri despre colecțiile noi și detalii din culise.


Iulia a stat la povești cu noi și în podcast, puteți asculta episodul cu ea aici: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *