Artă și ilustrație | Artă textilă | Bijuterii și accesorii | Ceramică | Decorațiuni | Flori și plante | Îmbrăcăminte | Lumânări | Papetărie | Mâncare și băutură | Servicii


Bun venit! Aici veți găsi o mulțime de artiști și antreprenori creativi din comunitatea noastră 💛

Cum puteți folosi această pagină? 

Pentru colaborări, inspirație, dacă sunteți în căutare de cadouri sau pur și simplu pentru a descoperi oameni faini și interesanți. 

Dacă aveți o afacere creativă și vreți să apăreți pe această pagină, trebuie:

  1. Să faceți parte din comunitatea Afacerea Mea Creativă: sa urmăriți contul nostru de Instagram și să fiți abonați la newsletter-ul nostru
  2. Să rezonați cu valorile noastre: comunitate, conexiune și susținere între creativi; 
  3. Să vă înscrieți în acest formular

Pagina va fi updatată aproximativ o dată pe lună cu noi artiști. 

Artă și ilustrație

Alexandra Matran – Buburuza cu ghetuțe

Site și magazin: buburuzacughetute.ro

Social media: Instagram, Facebook

Contact: hello@buburuzacughetute.ro

Locație: București

Descriere: Salutare! Sunt Alexandra si imi place sa vad oamenii zambind! Realizez ilustratii vesele si colorate cu cele mai cute animalute din Univers! Ador să ilustrez personaje mici cu mocuțe tâmpe și adorabile, casute suedeze, plante suculente si pisici tigrate. De asemenea, imi place sa desenez miniaturi sau ilustratii cu detalii foarte, foarte mici.


Ana Papa

Social media: Instagram

Locație: București

Descriere: Numele meu este Ana Papa și sunt absolventă a Universității Naționale de Arte din București, iar in prezent imi dedic timpul ilustrand ganduri si povesti. Imi caut inspiratia in viata de zi cu zi, pictand in culori îndrăznețe sentimente, trairi, emotii.


Anca Popescu – Luna Pictată

Site și magazin: lunapictata.ro

Social media: Instagram

Contact: ancapopescu6@gmail.com

Locație: Otopeni

Descriere: Eu sunt Anca Popescu de la LunaPictata.ro și ilustrez produse pline de culoare și veselie, în tehnica tradițională. Ilustrațiile mele sunt imprimate pe sacoșe de pânză, plannere, felicitări, semne de carte, etichete, stickere și art print-uri. Ocazional, pictez și pe diverse obiecte: cufere de lemn, decorațiuni de brad, pușculițe, etc.


Andreea Illustration

Site și magazin: Andreeaillustration.ro

Social media: Instagram, YouTube, TikTok, Twitch, Facebook

Contact: hello@andreeaillustration.ro

Locație: București

Descriere: Bună! Eu sunt Andreea și sunt ilustrator. Ador ilustrația digitală și creez ilustrații personalizate cu personaje vesele, colorate și cu ochii mari. Iubesc papetăria, culoarea galben și cafeaua cu mult lapte. Sunt deschisă la colaborări și proiecte creative, iar pentru orice întrebare sunt la un e-mail distanță! 🙂


bomkii – Bianca Moga

Site și magazin: bomkii.com/shop

Social media: Instagram, YouTube, TikTok, Patreon

Contact: contact@bomkii.com

Locație: București

Descriere: Îmi place să creez artă explorând tot felul de tehnici diferite, găsind frumusețe atât în mediul digital, cât și în cel tradițional. Arta mea este caracterizată de teme fantastice, culori vibrante și emoții.


Christine Violet

Site și magazin: www.christineviolet.com

Social media: Instagram

Contact: christinneviolet@gmail.com

Locație: București

Descriere: Mă numesc Cristina, sunt artist autodidact și creez ilustrații sub pseudonimul Christine Violet. Pentru mine arta este un act spiritual prin care îmi place să exprim diverse concepte esoterice, mituri, simboluri ale subconștientului și ale naturii.


Diana-Cristina Apolțan – Lady D. Draws

Social media: Instagram

Contact: diana.apoltan@gmail.com

Locație: Bistrița

Descriere: Inginer pe timp de zi și artist pe timp de noapte, creez ilustrații pe care le transpun ulterior în lucruri cât mai practice. Ulcicile emailate ilustrate cu locuri chiar din Bistrița, se află printre produsele favorite ale clienților mei, pe lângă portretele ilustrate sau logo-urile cu personalitate. Domeniu activitate: ilustrație, design grafic, pictură.


Diana Dima Art

Portofoliu: www.behance.net/dianadimart

Social media: Instagram, Facebook, TikTok

Contact: dianadima.art@gmail.com

Locație: Timișoara

Descriere: Bună! Eu sunt Diana și sunt ilustrator. Desenez de când mă știu și am fost influențată de desenele animate din anii ’90 de la TV, cât și de benzile desenate citite în adolescență. De aceea în ilustrațiile mele adesea vei vedea influențe din această ramură, dar și din cultura japoneză. Lucrez atât tradițional (în tușuri, acuarele și creioane colorate) cât și digital.


Diedra.ro

Site și magazin: Diedra.ro

Social media: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Contact: office@diedra.ro

Locație: București

Descriere: Cadouri ilustrate, personalizate sustenabil pe Îmbrăcăminte, Accesorii, Home & Deco și Papetărie

🙋🏼‍♀️ Roxana – om creativ dintotdeauna, artist ilustrator din 2019 și din 2020 graphic & web designer în paralel. Ce face Roxana la Diedra? Ilustrațiile (de la concepte la cadou), poze de produs, cam tot ce vezi pe social media, și muuulte altele, dar mai ales cafea cu lapte și muuultă spumă lui Marius ca să aibă energie și spor în toate cele de mai jos.

🙋🏻‍♂️Marius – om tehnic dintotdeauna, programator din 2020 (actual Full Stack Dev). Ce face Marius la Diedra? Se asigură că ai o experiență completă și cât mai prietenoasă în lumea cadourilor ilustrate, personalizate sustenabil, dar și cele mai faine script-uri pentru a genera ușor descrieri de produs și nu numai prin Chat GPT și cel mai important: o „ține în viață” pe Roxana cu cele mai gustoase mâncăruri.


Eliza Pușcașu Art&design

Site și magazin: elizapuscasu.ro

Social media: Instagram, Facebook

Contact: eliza.stanciu05@gmail.com

Locație: Cluj-Napoca

Descriere: Sunt Eliza și ador să ilustrez visuri, povești și sentimente! Ador să transmit bucurie, liniște, veselie, căldură și inspirație. Ceea ce creez eu îmi dă aripi, mă face să visez, mă poartă pe meleaguri de povești, pe file de cărți, pe câmpuri de flori și printre sentimente. Aprecierea frumosului din jur, grija față de natură și curajul de a visa sunt câteva aspecte pe care doresc să le transmit celor din jur prin ceea ce fac și ceea ce sunt.

Pictez tradițional, în special în acuarelă, ilustrații personalizate pentru cărți, produse, evenimente sau brand-uri. De la povești pentru copii, agende, invitații de nuntă, portrete personalizate, până la logo-uri creative și imagini de brand. Îmi place foarte mult îmbinarea armonioasă între pictura tradițională, digitală și designul grafic.


Nelea’s Art

Site și Magazin: neleasart.ro

Social media: Instagram

Contact: contact@neleasart.ro

Locație: Iași

Descriere: Nelea’s Art a început mai întâi ca un hobby, care s-a dezvoltat frumos într-o afacere creativă. Atelierul meu este locul unde găsești tablouri, articole vestimentare și decorațiuni create cu suflet și pictate cu deosebită atenție pentru detalii.


Karrina

Magazin: etsy.com/shop/karrinap

Social media: Instagram

Locație: Munții Apuseni

Descriere: Creez desene si ilustratii cu mare drag, inspirate din natura si viata de zi cu zi, cu un focus pe diverse filozofii ☀️


Szerenke Gligor

Site și magazin: Andreeaillustration.ro

Social media: Instagram, Facebook

Contact: szerenkegligor@gmail.com

Locație: Cristești / Mureș

Descriere: Numele meu este Szerenke Gligor (Szery 😊) De mică mi-a plăcut să pictez, dar mai serios am început din 2016 când a apărut schimbare în viața mea și am fost nevoită să fac ceva, a fost momentul acela de “aha, eu pot face și altceva”, am talent la pictură, pot să cresc, să mă dezvolt nu trebuie să stau blocată. ☀️

Pânza, lemnul și sticla erau materiale de bază pe care lucram. De doi ani am descoperit acuarela si hârtia potrivită pentru aceste culori și am început să ilustrez, o altă poveste de dragoste față de această tehnică. În prezent timpul mi-l dedic pictând si ilustrând , pe lângă aranjamente și coronițe realizate din flori uscate/ o altă pasiune. Gândurile și ideile mi le adun din vise, povești și natură, apoi le aștern pe foi, schițând fizic și folosind culori, dând viață poveștilor prin Calendarul anual 😊 Totul e bucurie, emoție și împlinire ❤️

Artă textilă

Ana Bîrliga – Ana Crafts

Site și magazin: anacrafts.ro

Social media: InstagramFacebook

Contact: info@anacrafts.ro

Locație: Brașov

Descriere: Sunt artizan autodidact, iar de aproximativ 7 ani cos manual produse din fetru. Creez designuri de pisici, dar nu numai. De anul trecut listez și tutoriale pe Etsy. Fac echipă cu pisica, Ucenicul Oz fiind un adevărat sprijin în atelier. 🙂

Bijuterii și accesorii

Alina – Raze de Soare

Social media: Instagram

Locație: Sibiu

Descriere: Bună!🌸 Sunt Alina, omul din spatele afacerii „Raze de Soare”. Sculptez în sâmburi de avocado și creez diverse lucrușoare din ele, printre care: cercei, coliere, brățări și alte accesorii care îți pot bucura sufletul. De ceva timp am început să fac produse din rășină epoxidică și plante vii, culese și uscate cu grijă sub presă.


Anca — INIMdetails

Site și magazin: inimdetails.ro

Social media: Instagram, TikTok

Contact: inim.details@gmail.com

Locație: Urviș de Beiuș, Bihor

Descriere: O perfecționistă înnăscută, cu o dorință de a-și îmbrățișa imperfecțiunile. Atât joaca cu lutul polimeric, cât și reciclarea hârtiei s-au dovedit a fi un leac — încet, dar sigur — în călătoria către self-acceptance. Recent, descoperind linogravura, reușește să îmbine tot mai multe elemente creative într-un singur atelier, în inima unui sătuc micuț pe vârf de deal.


Atelierul Marianei

Social media: Instagram, Facebook

Contact: Yram.anghel@gmail.com

Locație: Constanța

Descriere: Sunt Mariana si imi place sa modelez! Jobul meu full time implica modelarea comportamentelor pentru ca sunt psiholog iar in timpul liber modelez figurine si decoratiuni pentru ca sunt artist handmade ❤️


Mândruța – Oana Ungureanu

Site și magazin: www.mandruta.com

Social media: Instagram, Facebook

Contact: contact@mandruta.com

Locație: Cluj-Napoca

Descriere: Hello! Sunt Oana și meșteresc accesorii din lut polimeric din 2009✨ Cel mai mult îmi plac zmeurele, iar asta o să găsești predominant în portofoliul de creații Mândruța 💕


Mihaela Tipeiu – M Craft

Social media: Instagram

Contact: mihaela.tipeiu@gmail.com

Locație: Zărnești, Brașov

Descriere: Bună! Eu sunt Mihaela și mă bucur să te cunosc. De profesie inginer, iar în timpul liber mă ocup de model și pictat figurine din lut polimeric. Principala sursă de inspirație sunt natura și peisajele „de acasă”, iar rezultatul muncii mele se regăsește în zâmbetele voastre (cei căroră cu multă recunoștință le mulțumesc pentru susținerea micii mele afaceri).


Timi – monsteria.ro

Site și magazin: monsteria.ro

Social media: InstagramFacebook, TikTok

Contact: contact@monsteria.ro

Locație: București

Descriere: 🌷 Eu sunt Timi 🌿 Pe monsteria.ro poți găsi bijuterii și decorațiuni colorate, majoritatea cu și despre natură 🇷🇴 lucrate manual, în micul atelier de acasă.

Ceramică

Decorațiuni

Vitri by Maria Teodorescu

Site și magazin: vitri.ro

Social media: Instagram

Contact: contact@vitri.ro

Locație: Cluj-Napoca

Descriere: Vitri este atelierul unde creez obiecte de decor pictate pe sticlă inspirate din poveștile noastre, obiceiurile vechi aduse în prezent, acestea reprezentând din punctul meu de vedere cele mai frumoase și mai puternice legături cu zona în care ne-am născut, am crescut, am visat și am iubit.

Îmbrăcăminte

Flori și plante

Elya-Creative Handmade

Site și magazin: elenabrinaru.com

Social media: Instagram, Facebook

Contact: elya.artdesign@yahoo.com

Locație: Slatina

Descriere: Arta florilor presate 🥀

Sunt Elena, am 50 de ani și in timpul liber, după job, sunt creator handmade. Povestea mea este despre natură, handmade, pasiune și vis. Am fost și sunt fascinată în cel mai frumos mod de flori, culori și alte plante. Natura și arta au conturat permanent pentru mine un sens și la timpul potrivit lucrurile s-au așezat de la sine.

Explorând am delimitat o arie în care îmi pot exprima sensibilitatea și creativitatea. Am descoperit comunitatea oamenilor creativi și avand permanent înțelegerea si susținerea familiei m-am simțit motivată să transpun pasiunea și timpul liber în dezvoltarea unei afaceri creative și a brandului ELYA. Sunt recunoscătoare familiei, prietenilor și oamenilor care m-au inspirat, susținut și încurajat și nu în ultimul rând celor care din admirație pentru natură și frumos se alătură călătoriei mele creative.

Lumânări

Olive’s Art Candles

Site și magazin: www.dichisar.ro/olivesartcandles

Social media: Instagram

Contact: uifealean.oliviaroberta@yahoo.com

Locație: București

Descriere: Hei! Sunt Olivia sau Olive 🫒🤭 și creez lumânări parfumate din ceară de soia 🤍🕯️ Cel mai mult îmi plac lumânăricile turnate în vasele create de mine din rășină acrilică pe bază de apă. Toate materialele folosite sunt prietenoase cu mediul și safe pentru copii și animale. ♻️


Rogvaiv Aroma

Site: rogvaiv.my-online.store

Social media: Instagram, Facebook, TikTok

Locație: București/Miercurea Ciuc

Descriere: Realizez manual lumânări din ceară pură de soia, fără aditivi, o ceară cultivată responsabil în Europa, provenită din culturi ușor regenerabile. Sunt lumânări puternic parfumate, care parfumează ambientul și neaprinse, ard curat și nu emană fum. Parfumurile utilizate sunt de grad cosmetic, fără ftalați, alergeni, parabeni, CMR (carcinogeni, mutageni, reprotoxine), de proveniență vegetală, nefiind testate pe animale.

Mâncare și băutură

Papetărie

Creative Fox

Site și magazin: Creativefox.ro

Social media: Instagram, YouTube

Contact: contact@creativefox.ro

Locație: București

Descriere: Buna! Numele meu este Alexandra, imi place organizarea, planificarea, desenul si papetaria, iar pe toate acestea le-am inglobat sub un singur nume: Creative Fox. Creative Fox a luat nastere in 2023, dar visez la el din 2018, de cand mi-am deschis pagina de Instagram, unde postez felul in care imi planific si organizez viata. Agendele pe care le fac, dar si produsele de papetarie, adauga un strop de creativitate in task-urile pe care le avem de facut in viata cotidiana.


Servicii

Alexandra Farcas – Lotuus Mind

Site: maps.google.com/Lotuusmind

Social media: Instagram

Contact: farcasada31@yahoo.com

Locație: Cluj-Napoca

Descriere: Sunt instructor de yoga si detin un studio si spatiu de creatie in centrul Clujului destinat workshopurilor si atelierelor din domeniul creativitatii: yoga, ceramica, terapie prin arta, club de lectura, etc.


Alexandra Nicola

Site: alexandranicola.ro

Social media: Instagram

Contact: alexandranicola.ro/contact

Locație: București

Descriere: Numele meu este Alexandra Nicola, sunt kinetoterapeut specializat în Terapii Manuale Mixte și instructor yinyoga. Am creat programe online unice, care combină armonios gimnastica medicală, cu posturi din yinyoga și exerciții de respirație. Mai mult decât atât, ne putem vedea și face to face, pentru ședințe de terapii manuale mixte – o combinație a mai multor tehnici special alese pentru menținerea simetriei corpului, pentru relaxarea musculară, alinierea coloanei vertebrale și menținerea spațiului intervertebral. Și dacă vrei să „mă citești”, te invit și pe site-ul meu, pe care „îmi aștern” expertiza din domeniul kinetoterapiei.


Antonia C. Bolozan

Site: acantia.ro

Social media: Instagram

Contact: antoniaclaudia.acantia@gmail.com

Locație: Ploiești – București

Descriere: Sunt, în primul rând om și femeie, fiică și logodnică, Capricoarnă, mândră mamă la 4 pisici și 4 câini! În viitor (sper) la 4 copii 😁 În al doilea rând sunt architect peisagist și designer de interior, sunt o visătoare și o ambițioasă, iubitoare de natură, animale și cărți. Iar ceea ce fac eu este să aduc armonia naturii în casele, birourile, grădinile oamenilor și în orașele noastre, prin servicii de peisagistica, design de interior sustenabil și terase/acoperișuri/pereți verzi.